Élet-Stílus

Jégpálya 57 méter magasban

Hasonlóra az Eiffel-torony fennállásának 115 éve alatt még egyszer sem volt példa.

Lehet, hogy a frissítős standok és a különféle portékákat árusítók ma már mindennapos látványnak számítanak Párizs jelképében, ám az Öreg Hölgy még ennyi idő után is képes újat mutatni. Idén sincs ez másképp: a csapatostul érkező turistákat – és persze a franciákat is – a mostani szezonban hatalmas, teniszpálya méretű korcsolyapálya várja.

Az 57 méteres magasságban még siklani is más – állítja az a Hanna Patila, aki az elsők között léphetett az Eiffel-torony jegére. Hozzátette, hogy a torony két lába közül is lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Az egyszerre 80 korcsolyázót elbíró pálya persze nem nyerte el mindenki tetszését: van, aki kevesli a rendelkezésre álló helyet, míg mások felesleges felhajtásnak tartják a nem mindennapi attrakciót.

A jégpálya ötletét egyébként Párizs pályázata ihlette: 2003-ban ugyanis a francia főváros is pályázott – Havanna, Isztambul, London és Madrid mellett – a 2012-es nyári játékok megrendezési jogáért, amiben végül alul maradt. Ennek állít emléket a pálya közepére festett „2012 – Párizs” felirat.

A kalandvágyó turisták és a különleges korcsolyaélményre vágyó párizsiak január 23-áig próbálhatják ki magukat a magasban: a pálya fél 10-től este fél 12-ig várja vendégeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik