Élet-Stílus

Hány nővel szexel egy átlagos férfi?

A britek arra keresték a választ, hogy vajon melyik nem gyűjt több partnert az élete során.

Az ehhez kapcsolódó, 14 ezer ember részvételével készült felmérés végeredménye nem lesz meglepetés azoknak, akik a férfiak győzelmére voksoltak. Valóban, a válaszadásokból kiderült, hogy ők azok, akik több partnerrel is próbát tesznek, mielőtt végleg megállapodnak – ha, és amennyiben megállapodnak egyáltalán.

Mindez a számok nyelvére fordítva azt jelenti, hogy míg az átlagos nő élete során legfeljebb öt – de inkább kevesebb – partnerrel bújik ágyba, addig a férfiak csaknem kétszer ennyi partnert gyűjtenek. Vagyis életük során legalább 9, de inkább több nővel lefekszenek. A mostani fiatalok a végelszámolásnál talán még ennél is több partnerrel büszkélkedhetnek majd: ők ugyanis a felmérés tanúsága szerint gyakran már a 14. életévük előtt szexuálisan aktívak.

A fiatalok a szüzességüket is sokkal korábban vesztik el, mint néhány éve: az átlagéletkor 17 évre esett vissza, de a többség már 16 éves kora előtt elveszíti. A pszichológusok aggódnak: szerintük komolyabban kellene venni az iskolai felvilágosítást, a fiatalok tudomására kellene hozni, hogy a szex egyáltalán nem lóverseny, hiába esnek át rajta már nagyon fiatalon, az nem biztos, hogy a hasznukra válik.


Nem túl igényes körülmények és gyors fogyasztás – Fotó: Shutterstock

A helyzet Magyarországon is pontosan ugyanilyen: évek óta tendencia, hogy már a kamaszok is rendszeres szexuális életet élnek. A statisztikák szerint a magyar fiatalok általában 15-16 éves korukban veszítik el a szüzességüket, és bár a többség saját bevallása szerint felkészültnek tartja magát, a nem kívánt terhességek, a nemi betegségek és a különféle szexuális problémák növekvő száma azt mutatja, ez bizony nincs így.

A szakértők a mostani fiatalok szexuális szokásait aggasztónak tartják, és a gyorsétkezéshez szokták hasonlítani, mert nem túl igényes körülmények, a szükséglet gyors kielégítése és gyors felejtés jellemzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik