Élet-Stílus

Megúszhatod a téli pluszkilókat

Ideális megoldás az év leghizlalóbb időszakára, ráadásul a harcosok nem számolnak kalóriát, legalábbis nem esténként...

Egy életmód, ami új reményt kelt azokban, aki eddig hiába harcoltak az alattomosan felkúszó túlsúllyal. A harcosok étrendje azt ígéri, hogy anélkül lakmározhatjuk degeszre magunkat akár az ünnepek alatt is, hogy híznánk. A diéta egyébként sok meglepetést tartogat az eddig megszokott tanácsokhoz képest, elég ha csak arra gondolunk, hogy nemhogy nem tiltja, de egyenesen javasolja az esti nagy evést.


Az étrend kitalálója – Fotó: Harcosoketrendje.hu

A jó példák közt ott szerepel Leónidasz, Dzsingisz Kán, de még Samu, az ősember is – jó, nem ezen a néven. A szerző, Ori Hofmekler arra hivatkozik, hogy ők sem álltak neki napközben a porcelánnal teríteni, hanem dolguk végeztével, azaz csatázás és mamutvadászat után vacsoráztak egy jót a családdal.

A harcosok étrendje tanácsa szerint napközben zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk, esetleg egy kis könnyű fehérjét, és amikor lemegy a nap, akkor pótoljuk be egy ültő helyünkben a kimaradt három étkezést. Ezt a módszert egyébként a gyakorlatban alátámasztja a muzulmán böjti időszak, a Ramadan is, amikor szintén napnyugta után engedélyezett csak a táplálkozás, és ilyenkor szintén súlyvesztésről számolnak be a hívők.

A test természetes ciklusa a harcosok étrendje szerint
Az étrend alapját az az elmélet adja, miszerint napközben az energiákat a napi teendőkre kell összpontosítanunk. Ezért ebben az időszakban testünk zsírt éget és méregtelenít, emésztőrendszerünk pedig pihen. Azt ígérik, az étrend követésének hála, az eredmény egész napon át tartó, kirobbanó energia és koncentráltság lesz. Az esti étkezés során pedig nyugodtan ehetünk akár magas zsírtartalmú ételeket és szénhidrátot is, nincs kalóriakorlátozás sem.
A Polc.hu oldalon elolvashatod az étrend kritikáját is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik