Élet-Stílus

Ilyen lenne a karácsony, ha a férfiakon múlna

A macerás karácsonyi menü helyett rendelnének, és az ajándékozást se vennék ilyen szigorúan.

Bár a legtöbb háztartásban a karácsonyi előkészületeket csakis és kizárólag a nők végzik, ez nem jelenti azt, hogy a férfiakat teljesen hidegen hagyja az őrület. Már csak azért sem, mert a többségnek a bolondokházából még akkor is bőven kijut, ha a készülődésben aktívan nem vesz részt. A párjuk ugyanis gondoskodik erről, ők ugyanis már jóval az ünnep előtt kedvetlenek és kimerültek a sok utánajárás miatt.

Egy 2000 férfi részvételével most elkészült felmérés azt boncolgatta, vajon más lenne-e karácsony, ha annak megszervezéséért a férfiak felelnének. Kiderült, hogy a kérdés már a férfiakat is régóta foglalkoztatja, a többség ráadásul úgy véli, sokkal jobban boldogulna a szervezéssel, mint a nők. Sőt voltak, akik egyenes odáig merészkedtek, hogy kijelentették, a közbenjárásukkal még az őrültek házából meghitt és nyugodt készülődés lehet.

Mégis hogyan? A megkérdezett férfiak többsége egyszerűen szelektálna a tennivalók között, és az általuk feleslegesnek tartott mozzanatoktól egyszerűen megszabadulna. Így például a képeslapoktól, amit a férfiaknak közel 50%-a időpazarlásnak tart. Hihetetlen, de legalább ilyen felesleges macerának bizonyult – legalábbis a felmérés szerint – a karácsonyi vacsora is. A pasik harmada egész egyszerűen ejtené a pulykát, sőt a töltött káposztát is, és valami egyszerűbbre cserélné, például rántott húsra krumplival.

A többség emellett változtatna a vásárlási szokásokon: főleg az interneten keresgélne, kihagyná a zsúfolt plázákat és boltokat, csak már előre becsomagolt ajándékokat venne, és rávenné a gyerekeket is arra, hogy többet segítsenek a ház körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik