Élet-Stílus

Mi történne, ha a férfiak hirtelen beszélni kezdenének az érzéseikről?

Bár a többség felesleges időpocsékolásnak tartja a lelkizést, úgy tűnik néha-néha azért mégis jól esne nekik.

Legalábbis ez derült ki abból a rövidke kísérletből, amin Tom Mitchelson, a Daily Mail internetes változatának publicistája vetette alá magát. Az egy hétig tartó vizsgálat lényege az volt, hogy az újságírónak minden érzéséről, problémájáról és vívódásáról be kellett számolnia környezetének.

Mindezt azért, mert a Missouri Egyetem legfrissebb adatai szerint a férfiak állítólag képtelenek lelkizni. De nem azért – állítják a szakértők – mert genetikailag képtelenek arra, hogy kifejezzék legnagyobb félelmeiket, vagy problémájukat, hanem azért, mert egész egyszerűen felesleges macerának és időpocsékolásnak tartják.

A nők ezzel szemben olykor órákat, egész napokat, sőt heteket is eltöltenek azzal, hogy a környezetükbe élőket, a szeretteiket, sőt olykor saját magukat és az érzéseiket analizálják. Tom Mitchelson kísérlete arra kereste a választ, hogy melyik hozzáállás a kifizetődőbb.

Kiderült, hogy az ösztönös elfojtást még akarattal is nehéz legyőzni, hogy nem lehet egyik napról a másikra olyan komoly témákról beszélgetni, mint például a nehéz anyagi helyzet, vagy a magánytól való félelem. Ettől függetlenül a kísérleti alany a hatodik nap végére mégis sokkal jobban érezte magát és rádöbbent jobban ismeri azokat a barátait, akikkel sikerült komoly beszélgetéseket folytatnia – még akkor is, ha többségében úgy érezte, ezeknek a beszélgetéseknek a problémák megoldásának szempontjából semmi értelme nincs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik