Élet-Stílus

Miben járunk jövő tavasszal?

Bár a többség még csak szokja a télikabátokat, a divatvilág már javában a lenge, tavaszi ruhaszezonra készül.

Ennek egyik első lépéseként a színskálájáról világszerte ismert Pantone, nyilvánosságra is hozta a 2012/2013-as tavasz uralkodó divatszínét, a mandarint. A narancssárgának ez a vidám, ugyanakkor drámai árnyalata a szakértők szerint az évszakhoz is tökéletesen passzol majd, mert már a látványa is élettel és energiával tölt fel mindenkit, ráadásul még jókedvre is derít. Persze ez bármelyik élénkebb színre igaz lehet a tél elmúltával: ha jobban körbenézünk, mostanság alig-alig látni a fekete-fehér-szürke hármasától eltérő kabátot.

A piros és a narancssárga keveréke egyébként az elmúlt néhány évben lett nagyon népszerű: nemcsak a tervezők és a divatban jártas szakemberek körében, de a mindennapi életben is. Nem is csoda, hogy ma már a kiegészítők egy része, egyre több berendezési tárgy, sőt akár egész falak, szobák is ebben a színben pompáznak.

Gondoltad volna?
A színekkel nemcsak kinézetünket, ruháinkat vagy otthonunkat dobhatjuk fel, de még az egészségünket is. A színekkel történő gyógyítást már az ókori Egyiptomban is ismerték, sőt használták is, ugyanis képesek a probléma középpontjába hatolni. A leggyakrabban használt és legismertebb gyógyító színek: a fehér, a vörös, a barna, a narancs, a citromsárga, illetve a kék.

 

A mandarint állítólag azért fogjuk nagyon szeretni, mert egzotikus – emlékeztet minket a déligyümölcsökre -, mert megvan benne a piros színekre is jellemző vadság és dinamizmus, ám mindez a narancs barátságos és meleg köntösébe csomagolva. A narancssárga árnyalatokra egyébként általában jellemző, hogy melegséget, lelkesedést és játékosságot váltanak ki a környezetből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik