Élet-Stílus

Több brit látta az Eiffel-tornyot, mint a Buckingham-palotát

A briteket nem érdekli saját kulturális hagyatékuk - derült ki egy felmérésből.

A kutatás legérdekesebb eredménye az, hogy sokkal több brit kereste már fel az Eiffel-tornyot, amelyért külföldre kellett utaznia, mint a hazájában található Buckingham-palotát. A francia nevezetességet 45, az uralkodójuk egyik otthonaként funkcionáló épületet viszont csak 36 százalékuk látta.

Ráadásul a rossz arányhoz meglepően nagy mértékben járulnak hozzá azok, akiknek még Nagy-Britannián belül sem kellene utazniuk ahhoz, hogy lássák a Buckingham-palotát: a londoniak 58 százaléka még sohasem vette magának a fáradságot, hogy elsétáljon az épülethez.

Hasonlóképpen több brit látta már élőben az amerikai Szabadság-szobrot, mint Hadrianus falát: New York jelképét már 21 százalék tekintette meg, míg az ókori Róma britanniai falát 20 százalék.

A szigetlakók 18 százaléka ezenfelül nyíltan bevallotta azt is, hogy még soha nem kereste fel a legnevezetesebb brit építményeket, így például a Stonehenge-et, vagy a Parlamentet a híres Big Ben óratoronnyal, nyolcvannégy százalékuk pedig azt mondta, hogy szívesebben nyaralna külföldön, mint hazájában. Okként az új tapasztalatok iránti vágyat, a hazai rossz időjárást és a tömegközlekedés hiányosságait említették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik