Élet-Stílus

Csontvázszerű lány lett a győztes

A világ egyik legnevesebb modellversenyén egy tizenöt éves tini vitte el a pálmát, ám külseje komoly aggodalomra ad okot.

Julia Schneider lett a világhírű Elite Model Look idei győztese, nem csoda, hogy csak úgy süt róla a boldogság a fotókon. Ám a képeken nem ez tűnik fel a legjobban, hanem az, hogy a svéd szépség rettenetesen vékony. Több internetes site és blog fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy a divatipar ismét olyan ideált emel piedesztálra, amely már-már betegesnek nevezhető.


Juliának gratulálnak a vetélytársai – Fotó AFP

A törékeny teremtés állítólag rajong a hokiért, a bemutatkozásában az Elit honlapján a két lovát is megemlíti, de nehéz elképzelni a nyeregben, amint egy több száz kilós állatot irányít combjaival. A súlyát (mármint az új szupermodellét – a szerk.) nem is árulják el, csupán annyit lehet tudni róla, hogy 179 centiméter magas. Az is biztos, hogy a hófehér bőrű szépség a bizarr pandasminknek köszönhetően is betegesebbnek néz ki, mint kicsit napsütötte árnyalatúbb társnői.


Smink nélkül a topmodell – Fotó: Elite Model Look

Az Elite elnökét, Michaela Goddard-Quesadasayst az ügynökség honlapján idézik: „Julia nagyon fiatal – majdnem 16 -, de mindene megvan ahhoz, hogy topmodell legyen. Klasszikus szépség, és közben valami olyasmi, amit még korábban nem igazán láttál. Friss, erős a személyisége és magas. Amikor az ügynökök először megpillantották, elájultak tőle. Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember számára egyértelmű volt, hogy ő lesz a győztes.”

A Montreal Gazette szerzője azonban úgy véli, a törékeny befutó inkább az anorexia modellje: „A csontvázaknak a szekrényben a helyük, és nem a kifutón – háborgott Marcos Townsend. – Vajon miért csak a férfi modelleknek lehet felnőtt testalkata?”

A világverseny utolsó, sanghaji fordulóján egyébként 70 ország hetven lánya vett részt összesen mintegy 350 ezer jelentkezőből. A 15 éves gyereket alig néhány hónapja fedezték fel a Gävle nevű kisvárosban, ahol felnőtt, jelenleg pedig egy 150 ezer dolláros, exkluzív szerződés birtokosa… Vajon ehhez az ugráshoz is elég erős lesz a személyisége?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik