Élet-Stílus

9 típus: Melyik vagy, ha iszol?

Megkezdődött a partiszezon, ideje tükörbe nézni, mi történik, amikor kilazulsz...

Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt – van, akinek ehhez tíz-húsz év kell, míg másnak elég két pohár belőle. A szalonspicc kihozza az emberből az érzelmeket, bizonytalanná teszi a mozdulatokat, és még a nyelv is akadozni kezd, akár egy kétévesnél. De ami jól áll egy totyogósnak, kellemetlenséget okozhat például másnap a munkahelyen. Biztosan te is találkoztál már ezekkel a típusokkal, esetleg épp tükörbe nézve…


Mennyire vagy partiállat?

A zűrös részeg: Folyamatosan történik vele valami. Kacag, zokog, kiabál, veszekszik, rókázik, fenyegetőzik, beleköt a székbe is, beájul a mosdóban, mindent összepiszkít – majd másnap kiszúrja a házigazda szemét egy bocsival.

A szerető szív: Még ha nap közben fogalmad sincs hogyan érez, amint az első két pohárka legurul, az egész világot a keblére öleli. Mást sem lehet tőle hallani egész este, mint: Szeretlek, pajti meg, te vagy a legjobb, te… hogy is hívnak?

A tomboló tintás: Belül még nem nőtt fel igazából, ő az aki túl sokat röhög, túl sokat eszik, túl sokat bagózik és túl sokat szexel, ha iszik egy kicsit.

A kanos kapatos: Kicsit hasonlít a tomboló tintáshoz, csak jobban koncentrál egyetlen dologra. Mindegy kivel, mindegy hol, mindegy hogyan, de most azonnal akarja! A kanos egyébként csak az alliteráció kedvért íródott, hiszen néha a csajok is úgy vannak vele…

A magányos mámoros: Egyedül érkezik a partira és igyekszik bekapcsolódni úgy, hogy mindenféle bizarr, személyes témát dob be a már beindult nem bizarr beszélgetésekbe.

Az ingerült ittas: A való életben is hajlik a szarkazmusra, de egy kis pia után elveszti a kontrollt, kötözködik, verekedni akar – hamar hallani tőle, a „menjünk ki megbeszélni” felszólítást.

A józan korhely: Akármennyit is iszik, nem igen veszed rajta észre, legfeljebb az arca pirul ki egy kissé, vagy a szeme csillog másként. Ő az, aki megmenti a haverokat a rámenős kollégától, kolléganőtől, és aki a rendőrrel is beszél, amikor az igazoltatni akarja a túl jókedvű társaságot.

Az ígérgetős illuminált: A nyakadba ugrik, pedig alig ismeritek egymást, és mindenféle fantasztikus dolgot beígér, amire már öt perc múlva sem emlékezik.

A bűnvalló bőrgőzös: Az ital eltünteti a gátlásait, és mindenfélét bevall, olyasmiket is, amit tényleg jobb lenne, ha megtartana magának. Arról ismerhető fel, hogy másnap bujkál és / vagy beteget jelent.

Legalább előzd meg a másnaposságot!
– Mielőtt elindulsz, egyél valami zsírosabb ételt, nem jó ötlet üres gyomorral inni.
– Ha iszol minden pohár alkohol után fogyassz buborékmentes vizet, hogy ne dehidratálódj.
– Döntsd el előre, hogy mennyit iszol, és ne lépd túl a limitet.
– Szellőztesd ki a fejed mielőtt hazamennél.
– Elalvás előtt igyál még vizet és vegyél be C-vitamint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik