Élet-Stílus

Kate Middleton a diétaguru szerint is túl sokat fogyott

Köztudottan az egész Middleton család a Dukan-diéta megszállottja, most megszólalt a táplálkozási rendszer kitalálója.

Dr. Pierre Dukan nevét áldja fél Hollywood, de a királyi család újdonsült tagjai is. A francia orvos könyveit eddig tíz nyelvre fordították le és húsz országban adták ki, olvasóinak száma mintegy 24 millióra tehető. A 70 éves egészségügyi szakember azonban saját elmondása szerint arra volt a legbüszkébb, amikor megtudta, hogy a jövendőbeli brit királyné és családja is az általa javasolt, szénhidrátszegény étrendet követi. „Megtiszteltetés – jelentette ki a Mirror híradása szerint. – Middletonék többet tettek az elhízás elleni küzdelemben egy hét alatt, mint amit én tettem 40 év alatt, mint körzeti orvos.”

Ugyanakkor azt is elárulta, hogy szerinte a mamának, Carole-nak (56) egy dekát sem kellett volna leadnia, de megértette, hogy a királyi esküvőre tökéletes szeretett volna lenni Vilmos herceg leendő anyósa. Azt sem titkolja, hogy maga is úgy véli, a cambridge-i hercegné (29) kissé túlzásba vitte a fogyást: „Kate talán egy kicsit sokat veszített a formáiból. De ha olyan fiatalon fogysz sokat, mint Kate, az nem gond – állítja. – Azt gondolom királynői testet szeretett volna. Még sosem találkoztunk kövér királynővel. Az utolsó Viktória királynő volt.” Mint kiderült, a kedvence a családból Pippa, aki szerinte olyan, mint egy hollywoodi sztár, akit nagyon nőiesnek tart.

Érdekességképpen a francia Országos Élelmiszer, Környezetvédelmi és Munkaegészségügyi Hivatal egészségtelennek bélyegezte a diétát, sőt, tavaly pert is vesztett a francia orvos egy kolléga ellen, akit rágalmazással vádolt. Dr. Jean-Michel Cohen szerint az étrend növeli a koleszterinszintet, ami szívproblémákhoz és mellrákhoz vezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik