Élet-Stílus

Az ételfutárok nincsenek felkészülve a vegákra

A budapesti ételfutár cégeknél az egyhangú menü csak az egyik gond.

A Tudatos Vásárlók Egyesületének szakértői novemberben arra vállalkoztak, hogy górcső alá veszik a tíz legnagyobb budapesti ételkiszállítót. Táplálkozástani, környezet- és fogyasztóvédelmi szempontok alapján pontozták többek között például a Gastroyalt, a Zsírégető klubot és az Update1-et is, a teszt végén aztán arra jutottak, hogy bőven van még min javítani.

A dietetikus és a táplálkozási szakértő alaposan átnézte a menük összetevőit, értékelte a konkrét táplálkozási pontokat, speciális menüket, a vegetáriánus ételek változatosságát, miközben vizsgálták a fogyaszthatóságra vonatkozó információkat is. A teszt végén arra jutottak, hogy a legnagyobb problémát a tájékoztatás hiánya jelenti: néhány helyen például még azt sem árulják el a vásárlónak, hogy milyen anyagból készülnek a kiszállításhoz használt dobozkák.

Ugyancsak mínusz pontot ért az, ha nem figyeltek oda kellőképpen a vegetáriánusok igényeire. Ez a cégek többségénél szintén komoly probléma volt, általánosságban elmondható ugyanis, hogy nincsenek felkészülve az igényeikre. Van, ahol egyáltalán nem volt húsmentes étel, míg a cégek döntő többségénél a rántott gomba és sajt jelentette a változatos vegetáriánus menüt.

A teszten az összpontszámok alapján a Vegafood lett az első, míg hiányosságai miatt az Update1 végzett az utolsó helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik