Élet-Stílus

Nyomd a sót!

Ötletes kiegészítő annak, aki folyton kiborítja a sótartót.

Mert az, ha kiborul a só, nemcsak a babonásoknak bosszúság. Rendben, ők egy kicsit valóban jobban bosszankodnak, mint a többiek, tartanak ugyanis attól, hogy ügyetlenségük miatt előbb-utóbb utoléri őket a balszerencse, ami a kiborult só esetében veszekedés formájában jelentkezik.

A takarítás és a köröm alá befurakodó maró anyag ettől függetlenül a többieknek is bosszúság. És valószínűleg ők is örülni fognak egy olyan sótartónak, amit képtelenség felborítani azzal, hogy átnyúlunk az asztal fölött mondjuk a rizsért.

 

Miért áll a bál, ha kiborul a só:
A sóval kapcsolatos babonák valószínűleg annak köszönhetőek, hogy a só korábban igen értékes árucikknek számított. Néhány helyen nemcsak ételek ízesítésére, hanem fizetőeszközként használták, nem csoda, ha patáliát csaptak, ha valaki ügyetlenül pazarolni kezdte.
Egyes országokban természetfeletti erőt tulajdonítottak neki: a hiedelem szerint az, aki átdobta például a válla fölött, még az ördögöt is távol tudta tartani magától.

 

A flip & tumble tervezői, akik elsősorban gömb alakúra gyúrt, nem mellesleg újrahasznosított bevásárlószatyrukkal szereztek hírnevet maguknak, most előrukkoltak azzal a só- és borstartó párossal, amit nemcsak az ügyetlen felnőttek, de a gyerekek is legalább ennyire imádni fognak. A gömb alakú, gumiból készült kellékeknek hála, a hosszúra nyúló családi ebédben mostantól a kicsik is megtalálhatják a maguk örömét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik