Élet-Stílus

Miről árulkodik a fájdalom?

Nem csak szervi bajokat jelezhet: az érzelmi életünkről is sokat elmond.

Gondoltuk volna, hogy éppen a hasfájás, az ébredés után beálló nyak vagy a begörcsölő vádlink árulkodik az érzelmi életünkről? Ugye, hogy nem. Pedig a szakértők állítása szerint egy-egy hirtelen előtörő, semmilyen szervi rendellenességgel nem magyarázható fájdalom arra figyelmeztet, hogy itt az ideje, hogy a szőnyeg alá söpört érzéseinkkel foglalkozzunk végre.

Vegyük például a merev, fájdalmas nyakat. Azoknál, akik ülőmunkát végeznek napi 8 órában – vagy még többen –, ismerős jelenség a nap végére előbukkanó nyakfájás. Sokszor előfordul, hogy még a nap végéig sem kell várni: már rögtön ébredés után fájdalmas elfordítani a fejünket, ami a pszichológusok szerint a ránk nehezedő nyomás jele. Azok, akik sokat dolgoznak, és igyekeznek otthon is minél jobban helytállni – vagyis egyszerre szeretnének megfelelni a munkahelyükön és a családjukban –, fokozottan fennáll a nyakfájás veszélye – írja cikkében a Wellness Café.

Ugyanígy figyelmeztető jel lehet a makacs hasfájás, ami a szakértők szerint – ha nem menstruációs görcs vagy emésztési zavar következtében alakul ki – annak a jele, hogy valamilyen érzelmet tudatosan próbálunk kontroll alatt tartani, hogy az ne juthasson mások tudomására.

És hogy mégis, hogyan kezelhetjük az érzelmi alapon kialakuló fájdalmakat? Olvassa el itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik