Élet-Stílus

Fiatalabbak leszünk a méhcsípéstől

Bár egy szúrástól az éveink számából még nem tagadhatunk le, az arcbőrünk már biztos nem fog elárulni.

Fiatalít vagy sem, azért a méhcsípés nem valami olyasmi, amit a többség szívesen bevállal. Egyrészt – valljuk meg – nem túl kellemes, másrészt az sem egy lelkesítő gondolat, hogy egyetlen kezelésért méhek százainak kell fizetnie az életével. Pedig a méhek mérge nagyon is hatékony szépészeti célokra: olyan anyagokat tartalmaz, amiknek hatására szervezetünkben beindul a kollagén- és elasztintermelés, amik közvetlenül felelősek a bőr rugalmasságáért és feszességéért.

Csoda hát, hogy a különféle kozmetikai cégek már évek óta próbálják valahogy belecsempészni a készítményeikbe? Most egy dél-koreai tudósnak, Dr. Sang Mi Hannak úgy tűnik végre sikerült: a méhmérget tartalmazó termékcsalád pedig hétfőn landolt a brit szépségszalonok polcain.

A szer állítólag finom, kellemesen bizsergő érzést okoz: ettől fiatalodott – legalábbis ránézésre – éveket Camilla, Cornwall hercegnéje, sőt még az ausztrál énekesnő, Kylie Minogue húga is. A mostani kezelés kedvéért ráadásul a méheknek sem kell elpusztulniuk: a tudósok egy speciális eljárás segítségével gyűjtik be tőlük a mérget, amibe nem halnak bele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik