Élet-Stílus

Több a késés a férfiak miatt

Tévedés azt hinni, hogy a reggeli rutinban a nők a lassabbak.

Bár a köztudatban továbbra is az él, hogy a nők hajlamosak minden idejüket elpazarolni a tükör előtt, hogy az sem érdekli őket, ha emiatt reggel elkésnek, egy most készült brit felmérés rácáfol erre. Eszerint ugyanis a férfiak már eljutottak odáig, hogy kenterbe verik a nőket, már ami a reggeli készülődést – szöszmötölést – illeti.

A The Daily Mail online kiadásának cikke szerint Nagy-Britanniában egy átlagos férfi reggelente legalább 81 percet tölt azzal, hogy formába hozza magát. És hogy ez mit jelent? Egy laza, 23 perces zuhanyt, egy 18 perces borotválkozást és egy újabb legalább 20 perces műveletet, a bőrápolást.

A nők ezekre ugyanúgy időt szánnak, de sokkal gyorsabban végeznek is: a borotválkozást például nem egész negyedóra alatt (14 perc) letudják, úgy, hogy ennyi idő alatt a lábukat, a hónaljukat, sőt még a bikinivonalukat is leborotválták. Azt hihetnénk, hogy mindez semmit nem jelent, hiszen az öltözködéssel úgyis egy rakás időt elszórakoznak, pedig nem. A férfiak ebben is felülmúlják őket: míg a nők 10 perc alatt megvannak a ruhaválasztással, addig a férfiaknak a művelethez legalább 13 perc kell, és még ekkor sem biztos, hogy sikerült a végleges szettet kiválasztaniuk.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik