Élet-Stílus

Ki fekteti a gyerekét kés mellé?

Egy kampány szerint minden szülő, aki magához veszi a gyerekét az ágyba.

A brit szülők nagy része teljesen kikelt magából a plakátokat látva: szerintük a képek, melyeken babák alszanak hentesbárd és egy nagy kés társaságában, egész egyszerűen feleslegesen agresszívak és sokkolóak. A fotók készítője ezzel szemben úgy véli, a helyzet súlyossága miatt igenis minden eszközre szükség van, ami felnyithatja a szülők szemét.

Nagy-Britanniában ugyanis a vezető csecsemőhalálozási okok közé tartoznak az alvással kapcsolatosak: 2007 és 2008 között összesen 203 egy évesnél fiatalabb baba halt meg, ebből 25% haláláért volt közvetve az felelős, hogy a szüleivel aludt.


A nagy port kavart kampány – Forrás: The Daily Mail

Az esetek többségében a szülők épp azzal okozzák a tragédiát, hogy túlságosan aggódnak gyermekükért és csak akkor érzik őt biztonságban, ha az ágyba is magukkal viszik. Csakhogy az együtt alvás is lehet veszélyes: eközben ugyanis a felnőtt könnyen veszélybe sodorja gyermekét, ah például véletlenül ráfekszik, amivel szélsőséges esetben megfojthatja gyermekét.

A kampány erre szeretné felhívni a figyelmet: készítője szerint pedig a képek körül kialakult balhé is megéri, ha megment legalább egy életet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik