Élet-Stílus

Pandakaka adja a legdrágább tea ízét

Egy kínai természettudós szeretné kibocsátani a világ legdrágább teafüvét, amit a pandamedvetrágya tenne tökéletessé.

An Jasi, a Szecsuáni Egyetem főiskolai adjunktusa úgy gondolja, hogy az a tea, amelyet panda ürülékkel trágyáznak, hatásos lehet a rák megelőzésében is. A hírek szerint a „csodaszer” ára mintegy 80 ezer dollár (18,6 millió forint) lesz kilónként. Megálmodója abban is bízik, hogy aromája miatt is népszerű lesz a teaszakértők körében a méregdrága főzet.


Fotó: Shutterstock

„A pandáknak nagyon rossz az emésztőrendszerük, és mindannak, amit megesznek, csupán 30%-a szívódik fel. Ez azt jelenti, hogy az ürülékük gazdag rostokban és tápanyagokban” – nyilatkozta a Scol.com.cn kínai site-nak. „Érett, diós íze van, és nagyon jellegzetes aromája, amíg készül” – tette hozzá, remélhetőleg már a teával kapcsolatban.

Azt is kifejtette, hogy egészségügyi szempontokból is ajánlatos ezt az italt kortyolgatni, hiszen akárcsak a zöld teában, a bambuszban, a pandák fő csemegéjében is megtalálható az a nyomelem, ami képes megelőzni a rák kialakulását. Így, amikor a tea trágyázására használják a pandák végtermékét, ez a kettő összeadódik.

Ha azt hinnénk, hogy ez a megközelítés világrengető újdonság, jusson eszünkbe egy másik frissítő! Az egyik legdrágább kávé sem mentes a fekáliától: a Kopi Luwak úgy nyeri el különlegesen bársonyos ízét, hogy előbb egy cibetmacskaféle, a pálmasodró emésztőrendszerén áthaladnak a kávészemek, amelyeket végül farmerek gyűjtögetnek össze. Az aranyárban kapható kávé ára azonban „csak” 1320 dollár (306 ezer forint) kilónként. Te melyiket kóstolnád meg szívesebben?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik