Élet-Stílus

Borosüveg papírból

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2011. 11. 16. 13:30

A környezetvédelem képes megváltoztatni évszázados hagyományokat is?

Lássuk be, egy papírból készülő borosüveg ötlete szentségtörés azoknak, akik a bort igazán értik és a jól megszokott, palackozott formában élvezik is. Nem az viszont a környezettudatos gondolkodással megáldott borrajongóknak, akik bizony – saját bevallásuk szerint – már alig várták, hogy a zöld dizájnerek előrukkoljanak valami hasonlóval.

A papírból készült üveg ötlete annak az angol, Greenbottle nevű cégnek a gyermeke, ami korábban már nagy sikert aratott a teljes egészében újra feldolgozható – nem mellesleg papírból – készült tejes dobozával.

borosüveg (borosüveg, )

Az, hogy Nagy-Britanniában egyre többen próbálkoznak könnyen lebomló és újra felhasználható alapanyagokkal egyáltalán nem véletlen: az országban ugyanis rohamosan fogy a hulladéktárolásra felhasználható terület, egész konkrétan annyira, hogy ha minden a most megszokott ütemben halad tovább, 7 év múlva már nem lesz hova pakolniuk a szemetüket.

Persze a szemétnek az évente keletkező 15 millió borosüveg csak egy kis részét adja, a Greenbottle mégis abban bízik a lebomló nyersanyagok megoldást jelenthetnek a problémára.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.