Élet-Stílus

Borosüveg papírból

A környezetvédelem képes megváltoztatni évszázados hagyományokat is?

Lássuk be, egy papírból készülő borosüveg ötlete szentségtörés azoknak, akik a bort igazán értik és a jól megszokott, palackozott formában élvezik is. Nem az viszont a környezettudatos gondolkodással megáldott borrajongóknak, akik bizony – saját bevallásuk szerint – már alig várták, hogy a zöld dizájnerek előrukkoljanak valami hasonlóval.

A papírból készült üveg ötlete annak az angol, Greenbottle nevű cégnek a gyermeke, ami korábban már nagy sikert aratott a teljes egészében újra feldolgozható – nem mellesleg papírból – készült tejes dobozával.

Az, hogy Nagy-Britanniában egyre többen próbálkoznak könnyen lebomló és újra felhasználható alapanyagokkal egyáltalán nem véletlen: az országban ugyanis rohamosan fogy a hulladéktárolásra felhasználható terület, egész konkrétan annyira, hogy ha minden a most megszokott ütemben halad tovább, 7 év múlva már nem lesz hova pakolniuk a szemetüket.

Persze a szemétnek az évente keletkező 15 millió borosüveg csak egy kis részét adja, a Greenbottle mégis abban bízik a lebomló nyersanyagok megoldást jelenthetnek a problémára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik