Élet-Stílus

Kíváncsi, melyik az év legjobb bora?

A Népszabadság Top 100 Magyar ranglistáján egy többszörösen világsikerű pincészet új korszakos aszúja végzett az első helyen.

Nemcsak a 2004-es és a 2005-ös évjárat, hanem a Dobogó Pincészet 2006-os aszúja is rangos nemzetközi borversenyt nyert: a Decanter World Wine Awards legjobbjának járó díját söpörte be. A három évjárat ezután a Pannon Bormustrán brillírozott, majd Márton napján a Népszabadság Top 100 Magyar listáján végzett az első helyen.

A díjnyertes „új korszakos aszú” különlegessége abban rejlik, hogy egyrészről hű marad a borrégió több száz éves hagyományához, miközben Tokaj egy friss, vibráló, dinamikus és játékos értelmezésévé válik, amivel – részben – tükrözi a pincészet fiatal tulajdonosi személyiségét is.

A pincészet fiatal tulajdonosai, Zwack Izabella és Domokos Attila 2003 óta készítik saját elképzelésük szerint az aszúkat, a Top 100 első helyét pedig egyszerre tartják elismerőnek és ösztönzőnek. Úgy vélik a nemzetközi elismerések mellett a magyar sikerek is nagyon fontosak, elsősorban azért, mert a nem titkolt cél az, hogy minél több borkedvelőhöz eljuttassák a különleges évjáratok ízeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik