Élet-Stílus

Ezért megéri Olaszországba költözni

Ha a pizza és a napos tengerpart kevés, viszont imádod a csokit, akkor itt a tuti érv, miért kezdj azonnal csomagolni.

Becsületszavunkra mondjuk, hogy most kivételesen megálljuk és nem jövünk elő még egy különleges ízesítésű/feltétű/tésztájú pizzával, csak azért mert Olaszország a téma. Csak majdnem, a témát ugyanis újra a kimeríthetetlen olasz gasztronómia egyik legújabb csodája adja, ami nem más, mint a csokikebab.

Arról – hogy egész konkrétak legyünk – nincsenek pontos számaink, hogy fogy a spagetti és a paradicsomszósz országában a gyros vagy a kebab, vagy úgy egyáltalán a gyorskaja. Csupán következtetni tudunk. Például abból, hogy a közelmúltban a McDonald’s-nak szerződtetnie kellett az ország egyik legnevesebb séfjét, hogy olyan menüt állítson össze, amiért már az olaszok is betévednek az éttermeikbe. Hát, ha egyszer a mamma főztje annyival jobb…

No szóval, vissza a csokikebabhoz, ami gyakorlatilag pont úgy fest, mint a borjúval vagy csirkével készült rokona. Csak borjú és csirke nélkül. És akkor mi a jó benne? Mert hogy létezik olyan, akinek a friss tejszínhab, a finom palacsintatészta és a reszelt csokoládé egyben nem elég?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik