Élet-Stílus

Tudni akarod, hány McDonald’s van Amerikában?

Vajon tényleg egymást érik, ahogy azt mondják vagy az egész csak kitaláció? Nézd meg!

Szinte lehetetlen feladatra vállalkozott 2009-ben egy lelkes amerikai művész, Stephen von Warley. Azt ugyanis, hogy valaki számba vegye és egy térképen láthatóvá tegye az Egyesült Államok összes McDonald’s éttermét, máshogy nem tudnánk jellemezni. Úgy tűnik Stephen szótárából hiányzik az a szó, hogy lehetetlen, épp ezért még ebben az évben, az AggData számaira támaszkodva, elkészítette a grafikát. (Nézd meg itt.)

A térképen jól láthatón – narancssárga – színnel jelölte az akkor működő gyorséttermeket, amik az 1940-ben nyitott első étterem óta gyakorlatilag behálózták az egész országot. Az persze – a képet nézegetve – valószínűleg senkit nem lep meg, hogy a legnagyobb városokban és azok körül csak úgy hemzsegnek az éttermek, csak úgy, mint az autópályák mellett.

Az ország középső részén kevesebb van belőle, valószínűleg ennek köszönhető az, hogy ezen a területen van az a pont is, amitől a legtávolabb van a legközelebbi McDonald’s. 2009-ben ettől a bizonyos ponttól legkevesebb 110 mérföldet kellett megtennie annak, aki hamburgert szeretett volna enni. Ez 2011-re teljesen megváltozott: a dél-dakotaiaknak ma már „csak” 107 mérföld ez a távolság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik