Élet-Stílus

Bárányhimlős nyalóka 11 ezerért

A bizarr édességet a Facebookon árulják azoknak, akik normális úton nem tudják elkapni a betegséget.

Az 50 dolláros – friss vírussal fertőzött – édességet elsősorban azoknak a családoknak ajánlják, ahol szeretnék, hogy a gyerek(ek) minél hamarabb átessenek a felnőtt korban már veszélyes betegségen. A The Daily Telegraph cikke szerint a “friss tétel bárányhimlővírust” egy nashville-i anyuka, Wendy Werkit ajánlgatta a közösségi szájton azért, hogy megkönnyítse a frusztrált szülők dolgát.

Sokan nyugtalanok ugyanis amiatt, hogy gyermekük normális úton nem “tudják” elkapni a bárányhimlőt, ami egy fokon érthető. Minél később esik át a gyerek a betegségen, annnál nagyobb a valószínűsége, hogy a fiatalkorban még egyszerű lefolyású vírus, felnőttkorban több gondot, esetleg súlyos szövődményeket okoz. Ilyen lehet például a vírus okozta tüdőgyulladás, szívgyulladás (szívzörej), de begyulladhat a máj is, a bőrsebek pedig baktériummal fertőződhetnek felül.

A különleges csomagküldő szolgálatot – bár kétségtelenül nem ártó szándékkal jött létre – mégis lefülelték és felszámolták a tennessee-i hatóságok. Emlékeztettek, hogy az országban tilos a vírusok és más kórokozók postai küldözgetése, többek között azért, mert ezzel védtelen emberek is fertőzésnek vannak kitéve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik