Élet-Stílus

2000 elfújhatatlan pitypang

Avagy mit keres a kiirthatatlan gyomnövény a plafonon?

Piszok nehéz a pitypangot szívből utálni, lássuk be: egyrészt azért, mert szorosan összenőtt a nyárral, a fűben hempergős hangulattal, másrészt – nagyon nem mellesleg – a fújkálás miatt. Egy termetes, érett pitypangot szélnek ereszteni, tesztelni, hogy elég-e a tüdőkapacitásunk, hogy az összes magot lefújjuk a szárról: felbecsülhetetlen.

Arról már nem is beszélve, hogy a pitypang igazi hős: a növény minden része – elsősorban pedig a gyökere és a zöldje – jól használható a gyógyászatban. Vitaminpótlásra, étvágytalanságra és emésztési panaszokra kíváló, a természetgyógyászatban pedig méregtelenítő szerként, reuma és köszvény kezelésére használják.

És akinek ez nem lenne elég, az most arról is megbizonyosodhat, hogy a pitypang remek szőnyeg. Csupán 2000 szál fújásra érett növény, némi ragasztó és a szőnyeg már mehet a plafonra is. Regine Raseier német dizájner alkotása, ami az ArToll Summer Lab 2011 elnevezésű rendezvény egyik kiállítótermének tetejét díszíti, a gyerekeket mozgatja meg jobban, akik újra és újra szembesülnek azzal, hogy ezeket a pitypangokat bizony nagy levegővel sem lehet elfújni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik