Élet-Stílus

Vízipipázz luxuskörülmények között

Ha esetleg elbizonytalanodunk, melyik bor illik egy-egy fogáshoz, jobb éttermekben segít a somelier. De például milyen dohányt válasszunk a halhoz?

Az arab kultúra különleges kikapcsolódási formája, a vízipipázás egyre népszerűbb a világ más tájain is. Míg Magyarországon sokszor „gyanús” külsejű – értsd nem öltönyös – fiatalokat láthatunk például a Margitszigeten pöfékelni a füvön heverve, addig az igazi ínyenceknek még mindig a Közel-Keletre kell utazniuk, ha egy profitól szeretnék megtudni ennek az igazán kifinomult módját. Az International Financial Centre (Nemzetközi Pénzügyi Központ) területén található Ritz-Carlton Dubai hotel a szolgáltatásait egy különlegessel bővítette: egy shisha sommelier segítségét kérhetjük, ha barátainkkal, üzletfeleinkkel szeretnénk adózni a vízipipázás örömeinek.


A somelier munka közben – Fotó: www.hotelchatter.com

Az ötcsillagos luxusszálló a libanoni Sadek Zeineddine-t bízta meg a különleges feladattal, hogy a Shisha teraszon kalauzolja a vendégeket a bongnak is nevezett füstölgés élvezete során. (A terasz egyébként nincs messze a gyaloghídtól, amely átvezet a pénzügyi központ épületébe.) A vendégeket ő köszönti érkezéskor, és egy menüt ad át különféle vízipipa-ízesítésekkel, amelyek kinek-kinek a saját ízléséhez, illetve az általa kiválasztott ételekhez és italokhoz illik. Sőt, akár egyedi aromát is elkészítenek, amelyet később is kérhet a kedves vendég, ha visszatér.

Azért, ha kedvet kaptunk is, ne feledkezzünk meg arról, hogy a vízipipa is káros az egészségre, bár arról megoszlik a vélemény, hogy a cigarettázáshoz képest ártalmasabb vagy éppen kevésbé. Próbaképpen december 11-én szerettünk volna gyorsan szobát foglalni, de a felkínált 1850.02 dirham (azaz 111 672 forintos) és 2450 dirham (147 981 forint) per éjszaka árakon még gondolkozunk (két főre értendő)…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik