Élet-Stílus

Nincs több eltűnt kulcs

Ha nincs meg a kulcscsomó, hajtépés helyett a jövőben egyszerűen csak csipogjunk rá.

Aki már késett le buszt, egy fontos megbeszélést vagy idegeskedett már amiatt, mert nem találta a kulcsát, az ennek a hírnek nagyon örülni fog: az árukövetők mintájára ugyanis hamarosan elkészül az a lokalizáló, ami otthon a négy fal között is használható.

A technológia persze nem forradalmi, az áruházakban ugyanis már régóta használják ezeket a „nyomkövetős” rendszereket, amivel az árukat gyorsan beazonosítják és lokalizálják. Az újdonság most annyi, hogy ez az ipari technika hamarosan a háztartások számára is elérhető lesz, ami azt jelenti, hogy nemsokára jönnek az adóvevőkkel dúsított kulcsok, zoknik, tollak és a többi.

Az okostelefonokkal külsőre közeli rokonságban álló „Finder” éppen ilyen megtaláló kézikészülék, ami az adóvevő által kibocsátott jeleket érzékelve pontosan meg tudja mutatni, merre van a keresett tárgy. Sőt, még ennél is tovább megy: azt is megmutatja, melyik az oda vezető legrövidebb út a lakásban. A Finder tervezői még arra is odafigyeltek, hogy a kijelző áttetsző legyen, így akkor sem kell félnünk, hogy orra esünk valamelyik tereptárgyban, ha nagyon erősen koncentrálunk a képernyőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik