Élet-Stílus

2 kiló mínusz, 1 perc alatt

Bizarr diéták, drága fitneszbérletek helyett létezik egy egyszerű és gyors módszer arra, hogy vékonyabbnak látszódjunk.

A szupertitkos recept: egy pár jól megválasztott cipő, amibe épp csak belelépünk és máris bárki megcsodálhatja új, nyúlánk alakunkat. Az igazán nyerő a testszínű, platformcipő – derült ki egy áruház közleményéből. A hatás olyan látványos, hogy amikor egy nő fényképét megmutatták úgy, hogy magas sarkút viselt, a megkérdezettek átlagosan egy számmal becsülték kisebbnek a ruhaméretét – ami kb. két kiló mínuszt jelent –, mint amikor lapos talpút húzott fel.

A Debenhams kiegészítőkért felelős vezetője szerint így korunk leghíresebb „szélhámosainak” a cipőjébe bújhatunk. Hiszen ezzel a trükkel operál például Kate Middleton, Victoria Beckham, Sarah Jessica Parker vagy Beyoncé is. Azt már nagyanyáink is tudták, hogy a magas sarok önmagában is hatásos, ha kecsesebbnek akarunk tűnni, ám a testszínű változat még hosszabbnak, vékonyabbnak mutatja a lábat, feszesebbnek tűnik a comb, sőt a tartásunk is megváltozik így a hasunk is laposabb lesz.

„Diéta cipőben – foglalta össze Natelle Baddeley –, ha egyszer megtaláltuk az igazit, nem is kell mást tenni, mint belebújni és azonnal megváltoztatja a sziluettünket.”

A híresek és szépek Christian Louboutin, L.K. Bennett, Jimmy Choo és Brian Atwood kreációit viselték, de a stílus népszerűségét mutatja, hogy már „egyszerűbb kivitelben” a sarki kínainál is lehet kapni hasonlót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik