Élet-Stílus

Romantikában jobbak a férfiak

Noha olykor gáz az ismerkedési szövegük és néha az ostromot is hamarabb feladják, mint kellene, a férfiak érzései állítólag sokkal egyértelműbbek.

De nemcsak egyértelműbbek, sokkal mélyebbek és gyorsabban ki is alakulnak, mint a nőknél. Legalábbis ezt állítják azok a pennsylvaniai kutatók, akik egy 172 egyetemista részvételével végzett vizsgálat végén azt jelentették ki, hogy a „Kő’ egy kóla?” – jellegű szövegek korában bizony a férfiak a romantikusabbak.

Míg a nők heteket, sőt hónapokat képesek lamentálni, bizonytalankodni azon, vajon szerelmesek-e a választottjukba vagy sem, addig a férfiak nagy részének ez már 1-2 hét után világossá válik. Nem csoda, hogy hasonlóan rövid idő elteltével szerelemet vallanak, sőt elérkezettnek látják az időt az első szexuális együttlétre is.

Azok a pszichológusok, akik kritizálják a most elkészült tanulmányt úgy vélik, ennek oka, hogy a férfiak alapvetően egyenlőség jelet tesznek a szexuális vágy és a szerelem érzése közé, pedig a kettő két teljesen különálló mechanizmus. Arra, hogy vajon tényleg ennek köszönhető-e, hogy a vizsgált 172 egyetemista hamarabb kimutatta érzéseit, nem derült fény. Egy azonban biztos, a mostani fiatalok – és ebben a férfiak is élen járnak már – sokkal könnyebben kimutatják az érzéseiket, mint idősebb társaik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik