Élet-Stílus

A legpofátlanabb hazugság, amit pasi mondhatott

Az nem hír, hogy valaki megcsalja a barátnőjét, az viszont annál inkább, hogy a másik nőt hamisan feljelenti – betörésért.

Letartóztattak egy fiatal férfit a hatóság félrevezetéséért, miután értesítette a rendőrséget, amikor a lakásába váratlanul megérkező barátnője után megjött az egyik online közösségi hálózaton frissen megismert randija, adta hírül a Denverpost.com. Hajnali három után futott be a hívás a helyi rendőrségre, hogy betörés történt. Öt rendőrt ki is küldtek a helyszínre, akik kikérdezték a 24 éves tulajdonost, Kevin Gaylort és a jelenlévő hölgyeket. Hamarosan tökéletesen átláttak a szitán, így ezúttal nem a betörőre került bilincs, hanem a bejelentőre.

A mindennapi életben is gyakran felmerül, hogy a párunk esetleg nem egészen mond igazat, de nem lehet mindig ilyen gyorsan rajtakapni a hazugságon, mert azért nem mindenki ennyire ostoba. Íme, néhány tipp, amiből rájöhetsz, hogy épp félrevezetnek.

1. Figyeld meg alaposan az arckifejezéseit: amikor füllent, a teste sajátosan fog viselkedni. Az embereknek gyakran kialakul egy árulkodó mozdulata, amikor hazudnak. Például néhány férfi idegesen viselkedik a lódításkor.
2.
Érdemes a hangjára is ügyelni: ha hazudik, magasabb lehet a hangja, élesebb a hangszíne, sőt, van, aki nevetgél olyankor.
3. Figyeld meg, mennyi idő után válaszol a kérdéseidre. Ha gondolkodnia kell a „mesén”, habozni fog válaszolás előtt. Ám, ha túl gyorsan felel, sem jó jel, előfordulhat, hogy már alaposan begyakorolta a történetét.
4. Ha a kedvesed eltakarja a száját vagy dörzsöli az arcát beszéd közben, ezek bizony a klasszikus jelei annak, hogy nem mond igazat. Figyelemre méltó, ha túl sokszor fordul elő egy csevegés során.
5. Az orrlyukaira is érdemes pillantást vesztegetni: ha beszéd közben kitágulnak, lehet, hogy épp nagyot mond.
+1 A homloka is mesélhet: amennyiben veszettül dörzsölgeti, az sem éppen az igazmondás jele.

Ha szeretnél még jobban elmélyedni a hazugságvizsgálat rejtelmeiben, figyelmedbe ajánljuk Paul Ekman Beszédes hazugságok és William J. Majeski, Ralph Butler Hazugságvizsgáló könyvét (ez utóbbit már inkább könyvtárakban, antikváriumokban találhatod meg.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik