Élet-Stílus

Iskolában tanulnak szülősködni

Állítólag Rachel Weisz is egy speciális brit iskolában lett jó anya.

A neves londoni lányiskola, a St. Paul esténként külön kurzusokat tart azoknak a felnőtteknek, akiknek egyrészt alig van idejük saját gyermekükre, másrészt bizonytalannak érzik magukat a szülői feladatokat illetően. Az iskola vezetője maga vállalta a feladatot, hogy megtartja a különleges szemináriumokat, amik során a leendő – vagy kétségbeesett – szülők, megtanulják kezelni a saját és gyerekük stresszét, a biztonságos közlekedést Londonban, sőt még gyerekük éjszakai életét is.

A tanfolyam vezetője szerint óriási probléma, hogy ellentétben életünk többi nagy kihívásával, a szülővé válásra készülünk a legkevesebbet. Tovább nehezíti a helyzetet az is, hogy a szülők lehetőségei és feladatai az utóbbi néhány évben, a technika fejlődésének és az élet felgyorsulásának következtében teljesen átalakultak.

A mintegy 1,3 millió forintba kerülő tanfolyam a modern gyereknevelésre készíti fel a jelentkezőket (akik között az elmúlt néhány évben több híresség is előfordult, mint például Rachel Weisz is) úgy, hogy figyelembe veszi a szülők elfoglaltságait. Épp ezért az intézmény azt tervezi, hogy két évre előre tájékoztatják őket az iskolai rendezvényekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik