Élet-Stílus

Bizarr, de hatásos szépségtrükkök

A nők képesek olyan fortélyokat bevetni, hogy egy kevésbé elszánt ember (értsd férfi) haja égnek áll tőle.

Aranyér kenőcs a szemre, hajlakkal fixált smink, fehérítő fogkrémmel leszedett önbarnító – soroljuk még? Egy igazi szerint nincs lehetetlen, csak tehetetlen és különben is minden jó valamire, legalábbis ez derül ki egy kutatásból, amely során 2000 nő szépítkezési szokásait vizsgálták. Tízből négy nő, ha javítani akar a megjelenésén, akkor a leginkább a spájzba indul alapanyagért.

Előkerülhet az örök kedvenc, az üdítő uborka, de hatásos lehet az eper a fogak fehérítésére és a kihűlt teafilter a püffedt szemre. Ezzel az okos háziasszony időt és pénzt spórol meg, hiszen nem kell elmennie valamelyik drága kozmetikai szalonba – és a Modern Milk nevű cég kutatásából az derül ki, hogy a nők többsége inkább ezt a megoldást választja. Ráadásul ezeket a kis titkokat generációk adják át egymásnak: hintőporral felfrissíteni a zsírosodó hajat, ha nincs idő megmosni, vagy a rúzs bevetése pirosítóként, ha kifogyott az arra készült kozmetikum – ezt nagyanyáink sem csinálták másként.

Próbáltad már?
– Aranyér krém a szem alatti karikákra, táskákra
– Felvert tojások hajra, hogy fényes legyen
– Fehérítő fogkrémmel leszedni az önbarnítót
– Fogkrém bőrpír csökkentésére (pl. csípésre, pattanásra)
– Hajlakkal fixálni a sminket
– Háton aludni, hogy ne ráncosodjunk
– Citromlé szőkítéshez, köröm fehérítéshez
– Láb borotválása hajkondicionálóval
– Zokniban aludni, vastagon bekrémezve
– Hintőporral felfrissített haj
– Körömlakkot hűtőben tartani
– Hajkefe befújása parfümmel
– Hideg kanál a puffadt szemre
– Megcsipkedni az arcot, hogy üdébb legyen

Ám új szokások is megjelentek! Például sok mai nő hajkondicionálót használ lába borotváláshoz, hogy puhítsa a borostát, de gyakori, hogy a fogkrémmel tüntetik el a nem kívánt foltokat bőrükről. Közkedvelt módszer este vastagon bekenni a lába és zokni húzni rá, úgy aludni, de a vazelin is sok helyre kerülhet – akár a hajadra is kenheted a nők szerint, ha simább végeredményt szeretnél. Ennél már csak az meglepőbb, amikor a szépülni vágyó az aranyérkenőcsöt keni a szemére, mert állítólag eltünteti a kitágult hajszálereket, és csökkenti a sötét karikákat.

„Egyik szépségkezelés extrémebb, mint a másik ezen a listán, de az világosan látszik, néhány nő meddig képes elmenni azért, hogy szép legyen – jelentette ki a szóvivő. – Egy dolog, ha van néhány jól bevált trükköd, de ha folyamatosan a hátadon alszol, csak nehogy ráncos legyél, vagy hajlakkot szórni az arcodra, na, az, elég erős!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik