Élet-Stílus

A kutyafáját: jön a következő topmodell

Ha valaki modellpályára szeretne lépni, ma már számtalan versenyt talál, akár akkor is, ha négy lábbal áldotta meg az ég.

Keresik Magyarország következő kutyatopmodelljét: az első válogató le is zajlott. Már most rendkívül sokfélék voltak a jelentkezők, hiszen itt nem kell pedigré ahhoz, hogy valaki sikeres legyen – elég, ha olyan a fellépése, hogy méltónak találják a “Next Top Dog Model 2011” cím viselésére.

Az első casting után a megmérettetés szervezője, Kis Hegedűs Réka rendkívül elégedett volt az eddigi jelentkezőkkel: „Legtöbbjük már részt vett valamilyen fotózáson, remekül tudtak pózolni, és nagyon jól neveltek, szófogadók voltak – jelentette ki. – A gazdik örültek, hogy a versenyre bármilyen fajta, még keverék kutyusokkal is lehet jelentkezni, hiszen a legtöbb megmérettetésről emiatt maradnak le, mert sok kutyusnak nincs törzskönyve. De nálunk nem ez számít, hanem a jó modellképességek.”

Ozzy, a különleges megjelenésű ausztrál juhászkutya is profi módon pózol, gazdája, Wiecher Boglárka elárulta, hogy a kiállításokon is gyakran szereplő négylábú szívesen fellép, és tud néhány trükköt is: „Ha kell ott marad, ahol mondom, és irányításra oda néz, ahova szükséges. Természetesen a verseny előtt rá kell hangolódnia, hiszen a hétköznapokon egy átlagos kutya életét éli: futkározik, sétál, de nem tartom kennelben, velem él, akárcsak a többi kutyám” – teszi hozzá.

A jelentkezők között szerepel egy furcsa pár is: Magyarország legnagyobb és legkisebb yorkshire terrierje ugyanis csapatban indult. „Tamagocsi nincs egy kiló sem, míg Töki 10 kilós – árulja el Szabó Éva, aki egyébként egy yorki hotelt működtet. A páros is itt találkozott, Töki régi kedves vendég, akinek gazdájával, Tóth Évával szövetkezett a lelkes tenyésztő: „Úgy gondoltam, így ketten tudnak olyat mutatni, amit mások nem – mesélte. – Tamagocsi már gyakorlott fotómodell, Tökinek azonban szüksége van még egy kis tanulásra.”

A döntőbe jutó tizenkét ebre igazi modellélet vár: a szépségversenyekhez hasonlóan táborban vesznek részt, ahol kutyakozmetikus, stylist is kezelésbe veszi őket, és fotózásokon, kutyakiképzésen készülhetnek a végső megmérettetésre. Ha valaki kedvet kapott a versenyzéshez, jó hír, hogy még nem zárult le a jelentkezési időszak, október 31-ig lehet nevezni.

Kis Hegedűs már gyakorlott rendezvényszervező, ha kutyákról van szó: nevéhez fűződik a Csivava Majális és a Yorki Fesztivál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik