Élet-Stílus

A férfiak se érnek rá a gyerekkel

Míg a közvélemény leginkább a nők biológiai órájával van elfoglalva, a férfiak szép csendben lecsúsznak a gyerekvállalásról?

A statisztikák szerint egyre általánosabb, hogy egy férfi a 40-es éveire hagyja az apaságot. Az Amerikai Orvosi Reprodukciós Társaság szerint ez nagyon rossz hír, az idő ugyanis a férfiak felett sem múlik nyomtalanul, arról már nem is beszélve, hogy jelentősen rontja az esélyeiket, hogy egészséges utódjuk legyen.

Ennek oka, hogy a férfi hímivarsejtek száma és minősége az idő múlásával folyamatosan csökken, ráadásul a minőségükre – mivel a női petesejtekkel szemben naponta termelődnek – az életmódnak, így a dohányzásnak és a táplálkozásnak is hatása van. Egy erre vonatkozó vizsgálat szerint a megtermékenyítő képesség 40 év felett már csak 60% és innentől kezdve évről-évre 7%-kal csökken.

Pedig a párok egyre szívesebben halogatják a dolgot: idősebb korban vállalt apaság egyik nagy előnye a pénzügyi biztonságon túl, hogy a férfiak ilyenkor már sokkal bölcsebbek és türelmesebbek gyerekeikkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik