Élet-Stílus

Új narancsbőr elleni fegyver

A modern kor egyik legnagyobb háborúját a nők vívják - a cellulitis ellen, szerencsére újabb és újabb fegyverek készülnek számukra.

Az ultrahangnak hála, már nem kell durva, sebészeti beavatkozásnak alávetnünk magunkat, ha meg akarunk szabadulni a gyűlölt cellulittől. A kavitációs ultrahangnak köszönhetően felgyorsult és hatásosabb lett a kezelés. Itt a fizika jött a nők segítségére: a kavitáció a kezelt terület szövetein belül mikro méretű vákuum „buborékokat” hoz létre, amelyek segítségével a zsírsejtek irányítottan roncsolhatóak. A lebomlott zsírsejtek és egyéb káros anyagok pedig a nyirokrendszer segítségével kiürülnek.

Egyetlen probléma van ezzel kapcsolatban: ehhez eddig különböző szépségszalonokat kellett heti rendszerességgel meglátogatni, ami, valljuk be, nem mindig fér bele a napi elfoglaltságaink közé. A legtöbb professzionális gép ráadásul igen drága, az egyik akciós típust például több mint 1,2 millióért vesztegetik, de találunk az interneten akár 8 millió plusz áfáért is csodamasinát, természetesen további funkciókkal kibővítve.

Ám létezik már otthon is használható változat, ennek az árnak a töredékéért. Kérdés, valóban biztonsággal vehetjük-e saját kezünkbe az utált zsírpárnáink sorsát. Megkerestük az egyik forgalmazót, akik különös gonddal igyekeztek elkerülni a beleseteket: „Tulajdonképpen túlszabályoztuk a Forever Slim otthoni ultrahangos zsírbontásra és narancsbőr-kezelésre szolgáló készülék használatát, a nagyobb biztonság kedvéért – árulta el a Hír24-nek dr. Gulyás Tamás, a Vitaminsziget Kft. orvos igazgatója. – Ezért a kezelési időt 45 percben maximalizáltuk, és legalább négy nap, de inkább egy hét szünetet javaslunk két kezelés között.”

A szakember elmondása szerint valóban komoly károsodást okozhat, ha valaki túl sokáig egyetlen ponton tartja a készüléket, hiszen ezzel szinte „megsüti” a szöveteit. Az is probléma lehet, ha nem hagyunk elegendő időt a szervezetünknek a kezelés során felszabaduló zsír távozására, ahhoz ugyanis 72 órára van szükség. Annak azonban, aki figyelmesen áttanulmányozza és betartja a használati utasítást, nem kell tartania balesettől. Dr. Gulyás kiemelte, hogy ez nem fogyasztó, hanem alakformáló készülék, épp ezért, ha súlyfeleslegtől szeretnénk megszabadulni, elsősorban életmódváltásra van szükség – csak azzal együtt tudjuk tökéletesíteni a végeredményt.

Itt akár meg is vásárolhatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik