Élet-Stílus

Forradalom dúl a társkeresésben

Mire számítsunk, ha szombat este randiztunk és hétfő délig nincs üzenet, se hívás? Nincs jó hírünk!

A párkeresés útvesztőiben tévelygő szinglit néhány alapszabály segíti már ősi idők óta: ezek közé tartozik a háromnapos szabály. Eszerint legalább ennyit kell várni az első találkozás után az újabb érintkezéshez, hogy ne tűnjünk túl kétségbeesettnek. Egy friss kutatásnak hála, ezt akkor most el is felejthetjük!

Az egyik legnevesebb brit társkereső cég megrendelésére készült LoveGeist felmérés ugyanis kiderítette, hogy az átlagos várakozási idő mára megfeleződött: 1,52 nap lett a háromból. Így ha szombat este randiztunk, az optimális időpont a bejelentkezéshez hétfőn, háromnegyed tizenkettő után három perccel érkezik el. Kate Taylor, párkapcsolati szakértő elmondása szerint a randevúzási szokásaink is átalakulnak: „A háromnapos szabály működhetett, amikor még mindenkinek vonalas készüléke volt, de a technika forradalmasította, a randizást is” – jelentette ki.

„Amikor mindenki mindenhova magával viszi a mobiltelefonját, ha három napot vársz a jelentkezéssel, vagy nagyképűnek gondolnak, vagy, ami rosszabb, elveszted az érdeklődést magad iránt – magyarázta a szakember. – Ami viszont jó az új, másfél napos szabályban, hogy nem kell három egész napon át gyötrődnöd, hogy oda van-e érted.” Ezek szerint csak annyi a dolgunk, ha újabb randit szeretnénk, hogy még időben küldjünk egy kedves üzenetet, esetleg meg is csörgethetjük „áldozatunkat”.

De vajon ezt a lányok is megtehetik? A kutatásból az derül ki, még mindig a tradicionális felállás uralkodik, ha nem is elsöprően: a nők 22 százaléka (el)várja, hogy őt hívják először, szemben a férfi válaszolók 5 százalékával. Ami jó (vagy rossz) hír a lányoknak: a pasik sokkal kitartóbbak, ha szeretnének egy második randit, 31 százalékuk a bevallása szerint akár két-háromszor is próbálkozik, mielőtt feladná. A hölgyek 28 százaléka viszont igen rátarti: megszakít minden kapcsolatot, ha nem keresik meg időben az első randevú után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik