Élet-Stílus

Nemsokára függőleges lesz az erdő

A világ legizgalmasabb épülete átír mindent, amit eddig az erdőről tudtunk.

A Milánóban készülő két toronyház – amiknek munkálatai jelenleg a hetedik emeletnél tartanak – ötvözi magában a hagyományos értelemben vett felhőkarcolók és a fás ligetek sajátosságait. A 27 emeletes toronyházakat a Domus építészeti és designmagazin korábbi főszerkesztője tervezte.

A létesítmény, amit a Financial Times egyszerűen a világ legizgalmasabb épületének nevezett, az első függőleges erdő lehet. A tornyok nem csak megjelenésükkel hoznak friss vért Milánó keringésébe, hanem működésükkel is: a toronyház zöld takarója ugyanis megszűri a levegőt és takarékoskodik az energiával is. A két toronyban apartmanokat alakítanak ki, kifejezetten azoknak, akik a városi életforma mellett nem szeretnék feladni a természettel való kapcsolatot sem.

Toronyház mentene meg minket egy lehetséges zombiapokalipsziskor is. Legalábbis egy építész szerint, akinek ötlete nagy eséllyel indul a Zombibiztos ház címért. A tervező egy olyan emeletesház-rendszert álmodott meg, ami a zombikból nyeri a működéséhez szükséges energiát, miközben megvédi lakóit az élőhalottak támadásától.

A pályázatról, amire ez a pályamunka is készült itt olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik