Élet-Stílus

Megöli a szerelmet a lelkitárs-keresés

Semmi értelme a tökéletes kapcsolatra várni – állítják szakemberek.

Tíz évvel ezelőtt lelki társak csupán a hollywoodi filmekben léteztek. Ők voltak azok, akik fél szavakból is értették egymást, csupán a szemük villanásából, sosem veszekedtek és évek múlva is ugyanolyan szenvedéllyel szerették egymást, mint a kezdet kezdetén.

A pszichológusok szerint ez az ideálkép mára megjelent a való életben is: főleg a nők hajlamosak arra, hogy ennek mentén analizálják kapcsolatukat és kétségbe essenek, ha valami nem az elképzeltek szerint alakul. De nem csak a kapcsolatban élők aggódnak, az egyedülálló nők többsége úgy véli, valami baj lehet velük, amiért nem találnak rá lelki társukra – írja a Daily Mail.

Nem veszik észre, hogy az elvárásaik miatt nem talál rájuk a szerelem: nehéz ugyanis olyan partnerre bukkanni, aki egyszerre testesíti meg az alfahímet (vagyis szenvedélyes szerető) és a legjobb barátot (nagyszerű hallgatóság, megértő, türelmes és még az ízlése is hasonló). A szakértők szerint ilyen társ egyszerűen nem létezik, ahogy csupán álomkép a vitatkozás, veszekedés nélküli kapcsolat is.

Épp ezért azt javasolják, hogy az álomképek hajszolása helyett figyeljenek arra, ami valóban fontos, és ne ijedjenek meg attól, ha a párjuk – noha kémiailag vonzza őket – kicsit más. Ezek a különbségek lehetnek azok, amitől a másik állandóan felfedezésre váró titok marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik