Élet-Stílus

Kedvencek közt vagyunk az Apple-nél

Milyen tényezõkön múlik, mikor jön egy új Apple termék hozzánk?

Kedden este mutatkozott be a nagyközönségnek az új iPhone. (Ami végül, mint ismert nem egy teljesen új készülék hanem a 4-es széria felturbózott változata.) Az USA-ban és hat másik országban már péntektõl rendelhetõ. Nálunk is meglepõen gyorsan, alig három hét múlva már a polcokon lesz.

Lassan olyan rang az Apple megjelenési térképén elõkelõ helyet elfoglalni, mint a futball-világranglistán. És mostanság úgy tûnik, nemcsak a fociban javítottunk sokat (45.-rõl a 27.-re), hanem az Apple-rangsorban is. Az Apple hivatalos bejelentése szerint mi a második kalapba kerültünk most, 21 további országgal együtt.

Ennek okait kutatva elsõként jöhet számításba, hogy van már magyar Apple áruház nyár óta. Fontos ezen kívül, ahogy arról informálisan értesültünk a magyar felhasználók lojalitása is sokat javult és nagyjából hollandokéhoz hasonló. (Ez nem volt elmondható a korábbi megjelenések alkalmával.) Viszont rendkívül fontos az Apple-nek.

A technológiai tényezõk is kisebb szerepet játszhattak most. Sokszor ugyanis nem csak az számít, hogy kis ország vagyunk, hanem sokkal inkább, hogy egyben nagyon kis nyelv. Míg a szláv piacokat, amelyek szintén kicsik, legalább egyben kezelhetõk nyelvi szempontból, és az Apple egy blokként tud rájuk tekinteni.
Végül, mivel az igazi nagy bumm elmaradt, vagyis nem lett iPhpone 5 az Apple jobban be tudja lõni a várható keresletet, nem lesz olyan hiány, mint az iPad esetében, amikor egyszerûen nem tudtak eleget legyártani.
Árakban szépen akciózik is az Apple, legalábbis a tengeren túl. A 4S, Amerikában199 dollár a 16GB-os), 299 dollár a 32GB-os illetve 399 dollár a 64GB-os. A sima iPhone 4 már 99 dollárért kapható. Úgy tûnik Magyarországon ezeket az árakat még nem sikerült átvinni. Megjelent ugyan az Apple Store kínálatában egy kelet-eu-s piacra szánt darab 8 GB-tal, ám ez is 154.990 forintba kerül, ami közel 700 dollár.
Régi és új

Régi és új

Ahogy lenni szokott a szolgáltatók közül a T-Mobile-nál lesz elõször iPhone 4S. A Vodafone egyelõre hivatalosan nem nyilatkozott. A Telenor pedig nem árulta az iPhone 4-et sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik