Élet-Stílus

Itt az új iPhone

Bemutatta kedden az Apple legújabb, az elõzõeknél gyorsabb és nagyobb tudású okostelefonját, az iPhone 4S modellt.

A termékbemutatón, amelyet elsõ ízben nem a megromlott egészsége miatt visszavonult Steve Jobs, hanem az Apple új vezérigazgatója, Tim Cook vezetett a kaliforniai Cupertinóban, elhangzott, hogy az új készülék iOS 5 szoftver segítéségével vezeték nélkül képes szinkronizálni a tartalmat a Mac vagy Windows rendszerû számítógépekkel.

Az új iPhone jobb kamerát és nagyobb felbontású szenzort kapott. A kétmagos, A5-ös processzor gyorsabb mint az elõzõek, ami zökkenõmentessé és valósághûvé teszik a rajta futtatott akciójátékokat. Kétmagos az új iPhone grafikai chipje is. Az Apple a telefont ellátta a Siri elnevezésû “személyes asszisztens” alkalmazással is, amely a tökéletesített beszédfelismerõ rendszer segítségével keres az interneten és olyan kérdésekre is választ tud adni, hogy szüksége lesz-e a felhasználónak aznap esernyõre.

Az október 14-tõl megrendelhetõ, új iPhone fehér és fekete színben lesz kapható, ára a 16 GB-os modell esetében 199 dollár lesz, a 32 GB-os 299, 64 GB-os készülék pedig 399 dollárba fog kerülni. Az iPhone 4-es 8 GB-os modellje mostantól 99 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban, a 2009-ben piacra dobott iPhone 3GS telefonokat pedig ingyen igénybe veheti az, aki kétéves elõfizetõi elkötelezettséggel rendelkezik az AT&T vagy a Verizon amerikai mobilszolgáltatónál. Az iOS 5 szoftver a iPhone 4 és 3 GS készülékek számára is hozzáférhetõ lesz.

Az Apple bemutatta az iPod-ok új sorozatát is, köztük a többérintõs képernyõvel ellátott Nano modellt. A Classic készülékekrõl nem esett említés, ami elemzõk szerint annak a jele, hogy a modell gyártását leállíthatják.

Az új okostelefon bemutatása nem hozta lázba a piacot, amely egy iPhone 5-re számított egy A5-ös processzorral felszerelt iPhone 4-es, helyett, ezért az Apple részvényei csaknem 5 százalékkal estek a délutáni kereskedés folyamán.
A Nielsen adatai szerint az iPhone 28 százalékos részesedéssel a második helyen áll az amerikai okostelefon-piacon a 43 százalékot birtokló Android mögött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik