Élet-Stílus

Állati ünnep október 4-én

Függetlenül attól, hogy csúsznak vagy másznak, ma minden az állatokról szól.

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünneplik világszerte, minden év október 4-én, Assissi Szent Ferenc halálának napján. A szent a 13. században arról lett ismert, hogy hirdette, szeretnünk kell mindent, ami körülvesz minket, függetlenül attól, hogy az élő vagy élettelen. Nem csoda, hogy életében legendák keringtek arról, hogyan szónokolt vagy beszélgetett az állatokkal.

Magyarországon 1991. óta tartják, elsősorban állatvédő szervezetek illetve az állatkertek szervezésben. A természetbarátokat minden évben színes programok, állatsimogatás, nyílt és örökbefogadó-napok várják, ahol az állatbarát szülők és gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek az állatokkal.

A világnap – hála a környezet- és állatvédők munkájának – ma már egyáltalán nem csak a vadon élő állatokról szól, hanem háziállatainkról is. A szervezők ezen a napon nem győzik elégszer hangsúlyozni a felelős állattartás fontosságát.

A hagyományoknak megfelelően az állatkertek többsége idén is rengeteg programmal készült: a Fővárosi Állat- és Növénykert „állatünneppel”, a debreceni állatkert pedig „Állatok Hetével” várja az érdeklődőket.

Nézze meg a többi állatkert programját is itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik