Élet-Stílus

Indul a Design Hét

Pénteken indul a nyolcadik Design Hét. Az idei rendezvény díszvendégei a lengyel tárgyak, a tematikát pedig a helyi tárgyakra építik a szervezõk.

A Magyar Formatervezési Tanács védnökségével, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, a Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál közös szervezésében, idén nyolcadik alkalommal kerül sor a Design Hét Budapest fesztiválra. A 2011. szeptember 30. és október 9. között, a fõváros egész területén zajló fesztivál 190 partner együttmûködésében több mint 100 eseménnyel várja a hazai és a nemzetközi design iránt érdeklõdõket.

Az idei designfeszt, szlogenje Couleur Locale, azaz helyi szín, helyi árnyalat. A Design Hét legfontosabb célja, hogy az ország kreatív iparának, vizuális kultúrájának egyedi vonásaira, designértékeire hívja fel a figyelmet. Olyan helyi árnyalatokra és színekre, amelyek az ország sajátos közép-európai helyzetébõl következnek.

Az Európa színei tárgyakban címû nemzetközi kiállítással Európa kortárs designkultúrája költözik be több mint egy hónapra a Design Terminál Erzsébet téri épületébe. Közel harminc ország tárgyain keresztül mutatja meg a kortárs design tendenciákat miközben arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e értelme a globalizálódott világban nemzeti karakterrõl beszélni.

Az idei díszvendég a soros EU elnök Lengyelország. A Designed in Poland, az Unpolished – kortárs lengyel design és a Textilakadémia kiállítások mellett ékszer- és divatbemutató, valamint szakmai elõadássorozat keretében mutatják meg az Európában egyre nagyobb visszhangot kapó kortárs lengyel design kiemelkedõ alkotói munkáikat.

A Design Hét Budapest hagyományosan kiemelt programja a Magyar Formatervezési Díj pályázat díjazottainak, valamint legjobb pályázóinak munkáiból összeállított kiállítás és ünnepélyes díjátadó, ami idén harmadik alkalommal egészül ki a Design Management Díj pályázat eredményhirdetésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik