Élet-Stílus

Nyit az Apple magyar zeneáruháza?

Egy lengyel lap információi szerin napokon belül elérhetõ lesz az iTunes zenei része a magyarok számára.

Persze egy lengyel lapnak nem ez jelenti az infót, hanem hogy saját országában is elérhetõ lesz, csak úgy, mint a csehek számára is a régióban. Összesen egyébként 10 új országban az unióban.

Az Apple iTunes Music Store eddig leginkább, amiatt nem nyitott meg, mert a sok kis európai ország piaci szabályozása a legkülönbözõbb formai követelményeket állította nehézségként a cég elé. Az országok online kereskedelmi potenciálja pedig nem volt elég nagy ahhoz, hogy az Apple-nek megérje ezeket az egyeztetéseket lefolytatni. (Nem beszélve arról, hogy kérdéses ki fizet majde például hazánkban is olyan tartalom után, amit ingyen is elérhet a neten.)

Az iTunes zenei áruháza kétségtelenül a legnagyobb a világon, egy tavaly áprilisig több mint10 milliárd számot töltöttek le róla 2003-as indulása óta. Ha csak a klasszikus zenei katalógust vesszük akkor is 18 millió számból lehet válogatni, de videókból és szoftverekbõl is milliónyi van.

Maga az iTunes bolt csak nyár óta érhetõ el magyarul. Azonban eddig csak az Apps Store rész élt, vagyis iPhone-hoz és iPod Touch-hoz lehetett alkalmazásokat letölteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik