Élet-Stílus

Mitől annyira boldogok a németek?

A tíz évvel ezelőtti állapothoz képest most kiugranak a bőrükből.

Németország idén csak úgy sugárzik a boldogságtól. Olyannyira, hogy az általános jókedvet még a gazdasági válság, sőt egy esetleges újabb recesszió híre sem tudja elrontani. Hogy mitől lehet ez így? A Die Welt című magazinban megjelent „boldogságatlasz” szerint a németeknél a 10 évvel ezelőtti állapothoz képest ugrásszerűen nőtt a boldogságérzet, amiben fontos szerep jut a jövedelemnek, a munkának, a családnak és az egészségnek is.

Ezek azok a tényezők, amik nélkül nincs igazi boldogság, a németeknek pedig úgy tűnik, ezeken a területeken bőven kijut a jóból. Az ország legnagyobb részében egy 0-10-ig terjedő skálán, 7-es közelében mozog az általános boldogságindex. Ez azt jelenti, hogy a többség elégedett a fizetésével, a munkahelyi körülményeivel, sőt már önmagában a munkájával is, ami mellett bőven jut idő a családra és saját magára is.

A legboldogabbak – értelemszerűen – a huszonéves fiatalok, akiknek még nem kell annyi kötöttséggel szembenézniük, de nem kell szégyenkezniük az idősebbeknek sem, alig valamivel maradnak csak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik