Élet-Stílus

Átverés az ételfotó?

Az ínycsiklandó ételképekhez egyáltalán nem elég annyi, hogy valaki jól tud főzni.

Egy jó food stylistnak az ételkészítési ismereteken túl nem árt felkészülnie kémiából is. Enélkül később elképzelhetetlen, hogy meg tudja alkotni a műcsokoládét és jégkrémet, ami órákon keresztül kibírja a meleg forgatási napot, a sört, aminek habja órákig tartós marad, vagy épp a müzlit, ami két óra ázás után is friss és ropogós.

A food stylist felel ugyanis azért, hogy a csábító desszerteknek és a párás korsókban habzó söröknek még a látványától is összefusson a szánkban a nyál és induljunk egyből a szupermarket vagy étterem felé. A szakma fénykorában ezeket az ételeket még asztalon fotózták, úgy, ahogy azt egy potenciális fogyasztó láthatja. Ma már más a helyzet, a cél nem az, hogy a végeredmény eredeti legyen, hanem hogy esztétikus. Nem véletlen, hogy az ételfotókat mostanában divat átverésnek titulálni – olvasható a 4szoba.hu-n.

Ha kíváncsi arra, mitől lesz ellenállhatatlan és friss a zöld alma és a rántott hús, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik