Élet-Stílus

Ingyen vonatozik, akinek van forgalmija

Kedvezményt kapnak ma azok, akik leteszik az autót.

Az Európa Autómentes Nap alkalmából szeptember 22-én díjmentesen utazhatnak a MÁV és a GYSEV járatain azok az autósok, akik magukkal viszik a forgalmijukat. A magántulajdonban lévő autókhoz tartozó forgalmi engedély ugyanis ezen a napon érvényes jegynek számít.

A kedvezmény csak másodosztályon vehető igénybe, annak, aki első osztályon utazna, ki kell fizetnie a különbözetet. Egy teljes árú jegybe és a pótdíjba kerül majd az utazás azoknak, akiknek nincs, vagy nem saját névre szóló forgalmi engedéllyel utaznak.

Csatlakozva az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap programjaihoz, szeptember 22-én ismét lesz Critical Mass Budapesten és az ország több nagyvárosában is. A felvonulás 18:30-kor indul a Budai Parkszínpadtól, a kerékpárosok ezután egy szabadon választott útvonalon, a KRESZ szabályai szerint vonulnak a városban.

Az előre nem meghatározott útvonal következménye valószínű az lesz, hogy a főváros jelentősebb útvonalain nagy lesz a torlódás: a Bartók Béla úton, a Szabadság hídon, a Kiskörúton biztos lassabban lehet majd haladni. A Critical Mass célja, a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítése, de a kerékpárosok demonstrálnak a forgalmi terhelés és a szmog csökkentéséért is.

Még több infó itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik