Élet-Stílus

Feloszlik az R.E.M.

Az egyik legnépszerûbb amerikai zenekar 31 év után hagyja abba. A döntést honlapjukon tudatták.

“Rajongóinknak és barátainknak: mint életre szóló barátok és együttkonspirálók, elhatároztuk, hogy a mai napon megszûnünk R.E.M. zenekarként létezni. A hála és a csodálkozás érzésével távozunk, visszatekintve mindarra, amit elértünk. Köszönjük mindenkinek, akit valaha is megérintett a zenénk, hogy meghallgatott minket” – írja honlapján az R.E.M.

Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills and Bill Berry 1980-ban kezdett alternatív rockot játszani Athensben, Georgia államban. Elsõ nagy sikerük a “The One I Love” volt 1987-ben.

Azóta 15 lemezt adtak ki, amelyekbõl több tízmilliót adtak el a világon. A kezdetben az alternatív kategóriába sorolt college rockot játszó zenekar a 90-es évek közepére a mainstream rockzenében is meghatározó szereplõ lett, fõként az Out of Time és az Automatic for the People albumokkal.

“Az utolsó turnénkon (Collapse Into Now) és a válogatáslemezünk (greatest hits) összeállításakor feltettük magunknak a kérdést, hogyan tovább? Miután több mint három évtized munkáját átnéztük, arra jutottunk, hogy az utóbbi idõk dalai lezárják az együtt eltöltött 31 évet. Nem volt könnyû döntés” – írja honlapjukon az énekes-frontember, Michael Stipe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik