Élet-Stílus

Egyre fontosabb az egészség

A magyaroknak is, akik egyre több pénzt hajlandók áldozni annak megőrzésére, illetve visszanyerésére.

A modern, tudományos alapokon nyugvó nyugati orvoslásban minden második válaszadó hisz, ám ettől függetlenül 5-ből ketten inkább természetes gyógymódokhoz folyamodnak – derül ki a GfK erre vonatkozó felméréséből. Az egészségcélú ráfordításokat a többség befektetésnek tartja, arról nem is beszélve, hogy legalább ennyien vannak meggyőződve arról, hogy egészségünkért csak mi tehetünk.

A magyar lakosság éves szinten közel 2254 milliárd forintot fordít az egészségére. Ennek legnagyobb része – 1252 milliárd forint – a gyógyhatásúnak és egészségesnek tartott termékekre, egészségfejlesztésre, gyógyszerre és különböző gyógyászati termékekre kiadott összeg. Az egészségügyi ellátásokra – ideértve a magánellátást, kiegészítő szolgáltatásokat, hálapénzt és a kórházba bevitt ételt is – összességében 381 milliárd forint, egészséges étkezésre 315 milliárd forint és az egészséges életmóddal kapcsolatos szolgáltatásokra 306 milliárd forint a teljes éves lakossági ráfordítás.

Mindemellett egyre nagyobb szerep jut az alternatív egészségügyi megoldásoknak: a megkérdezettek 31%-a vett már igénybe különféle alternatív megoldásokat, amelyek közül a homeopátia, valamint a fény- és színterápia vezet.

A felmérés 3000 fő megkérdezésével 2011 áprilisában és májusában zajlott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik