Élet-Stílus

Kíváncsi szurikátakölykök

Kingsley, az amerikai Point Defiance Zoo aprócska szurikáta (más néven négyujjú manguszta) bébije már elő-előmerészkedik családja üregéből anyja kíséretében.

Az augusztus 22-én született ellenállhatatlan kölyök a nevét Mary Henrietta Kingsley, az első női Afrika-kutató után kapta. Idejének nagy részét a felnőttek – és főként mamája, a hasonlóan fontos nevet viselő Darwin – hasa alá bújva tölti, ahonnan biztonságban szemlélheti környezetét. A gondozók elmondása szerint a kerekfülű csöppség szépen cseperedik, és kiterjedt családjának egyre több tagját kezdi megismerni.

Ha hozzánk hasonlóan ti sem tudtok betelni a szurikátababa cukiságával, szíves figyelmetekbe ajánljuk az alábbi videót! Ezen a felvételen a brit West Midland Safari Park szintén idén nyáron született három manguszta gyerekének már elég bátor lépéseit ismerhetjük meg. Egyensúly tekintetében még van mit fejlődniük, rettentően cuki módon dőlnek el ülésből és a szurikátákra jellemző kétlábas megfigyelőállásból. Mindazonáltal mi nem tudjuk eldönteni, hogy a sorozatos ügyetlenkedés, a három kölyök szinkronmászása, avagy ez egyik baba által előadott hason fekve pihenés-e legaranyosabb jelenet a kisfilmen. Döntsetek Ti!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik