Élet-Stílus

Durvul a harc a Samsung és az Apple között

A Samsung dél-koreai sajtóértesülések szerint jogi úton kívánja megakadályozni az Apple iPhone 5 értékesítését.

A dél-koreai Maeil lap a Samsung egyik illetékesére hivatkozva arról számolt be kedden, hogy a vállalat jogi eszközökre épülõ stratégiát dolgozott ki az Apple új iPhone modellje piaci bevezetésének megakadályozására. A lap szerint az még nem tisztázott, hogy a Samsung csak Dél-Koreában kívánja megakadályozni az iPhone 5 értékesítését vagy nemzetközi szinten is.

A Samsung elzárkózott a sajtójelentés kommentálásától.

A Samsung és az Apple hónapok óta szabadalmi jogvitát folytat okostelefonjaik és táblaszámítógépeik technológiája és külsõ megjelenése miatt. Az Apple iPhone- és iPad-termékeinek “szolgai” lemásolásával vádolja a Samsungot mind az alkalmazott technológia, mind a termékek hasonlósága miatt.

Németországban a düsseldorfi tartományi bíróság helyt adott az Apple keresetének a Samsung Galaxy Tab táblaszámítógép legújabb modellje értékesítésének betiltására az Apple és a Samsung termékei közötti hasonlatosságra hivatkozva. A Samsung fellebbezett a döntés ellen. Az Apple más országokban is pert indított a Samsung ellen táblaszámítógépe értékesítésének betiltására.

A Samsung mobiltávközlési szabadalmainak megsértésével vádolja az amerikai vállalatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik