Élet-Stílus

Berobog a pápavonat Magyarországra

admin
admin

2011. 09. 12. 14:54

Hétfõn érkezik a "Totus Tuus - Egészen a Tiéd" elnevezésû, II. János Pál pápára emlékezõ vonat Magyarországra. A vonaton 17 multimédiás monitor, 152 kényelmes ülés és további 50 ülõhely van.

A lengyel vallási és vasúti különlegesség a boldoggá avatott pápának állít emléket. Az emlékvonat 2006 júniusa óta Krakkó és Wadowice, a pápa szülõvárosa között közlekedik. A XXI. század igényeit maximálisan kielégítõ, modern vonatot eddig több mint 85 ezer ember tekintette meg Spanyolországtól az Egyesült Államokig.

A jármûvet Párkányból az Ezüst Nyíl elnevezésû kormányzati motorvonat elõfutója húzza ideiglenes állomáshelyére, a Vasúttörténeti Parkba, ahol szerdáig marad. A MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében pénteken Székesfehérvárra, szombaton pedig Esztergomba utazhatnak vele az érdeklõdõk.

Az érdeklõdõk a vonaton bepillanthatnak II. János Pál pápa életébe, az Isten barátja címû film segítségével, ahol megelevenedik pápává választása, az ellene elkövetett merénylet, zarándoklatai, államfõkkel, politikusokkal, fiatalokkal történõ találkozásai és boldoggá avatásának ceremóniája.

A vonat Párkányból hétfõn Szobra érkezik, ahol délután ünnepséget tartanak. Ezután Nagymaros érintésével Vác következik, ahol megáldja Beer Miklós váci megyés püspök, majd továbbindul a Nyugati pályaudvarra, ahová a tervek szerint este 7 órakor érkezik.

Kedden mutatják be a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahol a nagyközönség is megtekintheti. Pénteken a híveket Székesfehérvárra viszi, ahol a Szent István-bazilikában szentmisét tartanak. Szombaton Esztergomba lehet vele utazni, ahol a bazilikában szentmisét celebrálnak. A Szent Adalbert Központban a szlovák személyszállító vasút vezérigazgatója a MÁV vezérigazgatójának átadja a Szent Katalin védõszent szobrot a Központi Fogadóteremben. Aznap újra bevonul a vonat a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahol a 150 éves a Déli Vasút Gõzmozdonyfesztivál és Gasztronómiai bemutatót tartják.

Vasárnap ingyenes lesz a belépés a Vasúttörténeti Parkba, ahol késõ délután szentmisét tartanak. Szerdán a vonat Párkányon keresztül elhagyja az országot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.