Élet-Stílus

Megnyílt a 20. Budavári Borfesztivál

A kerek évfordulót ünneplő fesztivál idei díszvendége Franciaország.

Renée Roudaut, Franciaország Magyarországi nagykövete köszönetét fejezte ki a fesztivál szervezőinek, hogy a kerek évfordulón éppen Franciaországot választották az esemény díszvendégének. “A borászat nemcsak technológiai ismereteket, technikákat jelent, hanem kultúrát, egyfajta civilizációt: a bor eltéphetetlen szálakkal kötődik az élni tudáshoz – ebben pedig mindkét ország, Franciaország és Magyarország is jeleskedik” – mondta el Roudaut.

A szerdától vasárnapig tartó fesztiválra Bordeaux-ból, Champagne-ból, Elzászból, a Loire-völgyből és Languedocból tíz pincészet érkezett, a Francia Kapcsolat bisztró pedig francia alapanyagokból naponta más-más jellegzetes helyi ételeket készít, és a Borfesztiválhoz kapcsolódóan a Francia Intézetben is több érdekes kulturális program lesz.

A Borfesztivál programjai nem csak a Várban zajlanak: a kulturális eseménysorozat péntek este a Művészetek Palotájában indul egy különleges gálakoncerttel. A fesztivál színpadán gazdag program várja a borkedvelőket, fellép többek között a Csík zenekar, a Ghymes, a Hot Jazz Band, a Benkó Dixieland Band vagy Micheller Myrtill és zenekara.

A szervezők az esetleges záporokra is felkészültek: egy kóstolójegyért cserébe esőkabátot vásárolhatnak a látogatók.

Nézze meg a fesztivál részletes programját itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik